Over HelloNext

Robin Slagman

Robin Slagman

Business IT Consultant | Senior Office 365 & SharePoint Consultant | User Adoption Specialist


Over mij

Op zoek naar een Office 365, SharePoint & Microsoft Teams Consultant, die verstand heeft van zaken en zowel de taal van de organisatie als de technische taal spreekt? Ik ben Robin Slagman, een enthousiaste Business IT Consultant met 16 jaar SharePoint en 11 jaar Office 365 ervaring. Daarnaast ben ik gecertificeerd Microsoft Service Adoption Specialist.

Focus op eindgebruiker

Ik help je graag met het implementeren van Office 365 en de moderne werkplek, op het snijvlak van mens, organisatie en IT. Daarbij sla ik een brug tussen techniek, functionaliteit, organisatiedoelen en gebruikerservaring, met een duidelijke focus op de eindgebruiker. IT is voor mij een middel. Uiteindelijk zijn het de medewerkers die er mee moet werken.

Echt resultaat

Ik ben open, toegankelijk, betrokken en kom snel tot de kern. Van opdrachtgevers hoor ik dat ik op een ongedwongen manier complexe vragen en uitdagingen eenvoudig en begrijpbaar kan maken. Ik voel snel aan wat er speelt en krijg ook in lastige situaties de verschillende stakeholders met de neuzen dezelfde kant op. Ik hou van praktische oplossingen en echt resultaat.


Waarmee kan ik je helpen?

Op zoek naar Office 365, SharePoint, Microsoft Teams, OneDrive, Yammer of Microsoft Azure expertise? Heb je Office 365 in huis, maar heb je geen idee hoe deze tools in te zetten? Heb je hulp nodig met de adoptie van Office 365? Ik help je graag in een werkvorm die bij jullie organisatie past, zoals advies, workshops, inspiratiesessies, trainingen, het ophalen van gebruikerswensen, het omzetten van organisatiewensen naar Office 365 functionaliteit, adoptiestrategieën, hands-on hulp bij de implementatie en instructievideo's.

HelloNext-Office365-iPhone-Coffee.jpg

Wie kan ik helpen?

Bij voorkeur werk ik samen met verschillende stakeholders binnen de organisatie, waaronder Marketing & Communicatie, HR, IT, Informatiemanagement, het management, power users en eindgebruikers. Op deze manier komen oplossingen tot stand die echt werken.

HelloNext-Workshop.jpg

Ervaring

De afgelopen jaren ik heb Office 365 & SharePoint projecten gedaan voor o.a. Saxion, Noorderpoort, Waterschap Vechtstromen, Livio, Wageningen Univeristeit, Veiligheidsregio Twente, Electrabel Nederland (Engie), Randstad en Abbott Laboratories Zwolle.

Bekijk mijn LinkedIn profiel voor meer informatie.

HelloNext-BerlijnAward.jpg

Synigo Pulse

In 2015 heb ik samen met Noorderpoort een nieuw concept ontwikkeld voor een sociaal intranet, digitale werkplek en een digitaal startpunt voor medewerkers en studenten, geïntegreerd met Office 365. Samen met twee zakenpartners heb ik dit concept doorontwikkeld tot een SaaS product: Synigo Pulse. Als medeoprichter van Synigo was ik verantwoordelijk voor het conceptuele en functionele ontwerp, de vormgeving, het product management en de begeleiding van klanten.

In twee jaar tijd hebben we het product van niets uitgebouwd tot een belangrijke speler in onderwijsland. Daarnaast hebben we non-profitorganisaties enterprise organisaties, mediabedrijven en ook kleinere organisaties geholpen met een krachtig digitaal startpunt. Tijdens deze periode heb ik o.a. Rijn IJssel, ROC Friese Poort, MBO Utrecht, Media College Amsterdam, Gerrit Rietveld Academie, Saxion, Talpa Radio, CRM Partners (Fellowmind), LambWeston, Rensa, Destil (Descours & Cabaud), Solvinity, PharmAccess en VNO-NCW begeleid bij het implementeren van Synigo Pulse.

HelloNext-SynigoPulse.jpg

Hoogtepunten

Synigo Pulse is inmiddels volwassen geworden. Ik kijk terug op een mooie periode vol bijzondere momenten, waaronder de erkenning die we kregen vanuit Microsoft. In onderstaande case-study video's laten we samen met Rijn IJssel en PharmAccess zien hoe we met Synigo Pulse en Office 365 in korte tijd een compleet sociaal intranet en digitale werkplek hebben neergezet.

Bekijk voor meer hoogtepunten deze Sway.

Rijn IJssel & Microsoft

Rijn IJssel & Microsoft


Breed netwerk

Office 365 projecten vragen vaak verschillende soorten expertise. Ik heb een breed netwerk opgebouwd van specialisten, consultants, ontwikkelaars, architecten, trainers, fotografen, grafisch ontwerpers en makers van video's.

HelloNext-Collaboration.jpg

Fotografie en video's

Naast mijn werk als Business IT Consultant fotografeer ik en maak ik video's. Waar mogelijk hou ik ervan mijn creatieve kant te gebruiken tijdens mijn werk als consultant. Benieuwd naar mijn foto's? Bekijk mijn persoonlijke Instagram account.

RobinSlagman-Photography.jpg

Meer weten?

Neem gerust contact op of bekijk mijn LinkedIn profiel.

HelloNext-Coffee-Logo.jpg

People HelloNext

 • "Robin speelde een grote rol bij de ontwikkeling van ons sociale intranet FRANC. Mede dankzij hem is het gebruik en de uitrol ervan een succes geworden. Hij heeft het talent om op een ongedwongen, prettige manier complexe vragen en oplossingen eenvoudig te maken."

  Katelijn Simons
  Katelijn Simons
  Group Conversation Manager @ Fellowmind (CRM Partners)
 • "Robin was onze consultant vanuit Synigo bij de implementatie van een sociaal intranet. Een project dat met stoom en kokend water tot een goed resultaat heeft geleid, mede dankzij de inzet van Robin. Ik heb hem leren kennen als een expert op zijn vakgebied, die de brug weet te slaan tussen techniek/functionaliteit, organisatiedoelen en gebruikerservaring. En die bovenal door heldere vragen en duidelijke uitleg ook een niet-ict'er weet mee te nemen in de kansen en (on)mogelijkheden van Office 365."

  Marieke van den Oever
  Marieke van den Oever
  Hoofd Communicatie @ MBO Utrecht
 • "In de aanloop naar de award verkiezing in Berlijn in 2018 zeg ik in een filmpje: ‘All you need is a good team’. In dit goede team speelde Robin een grote rol. Deskundig, betrokken en altijd in staat het goede advies te geven. Als een van de initiatiefnemers van Synigo Pulse heeft hij ons geweldig geholpen met de inrichting en livegang van dat platform. De samenwerking was bijzonder plezierig. Een nieuw intranet hebben we mede dankzij Robin, van start tot livegang in 9 weken gerealiseerd. Daarbij was Robin altijd heel goed in staat om te denken en te handelen vanuit de eindgebruiker."

  Karin Jansen
  Karin Jansen
  Manager Marketing & Communicatie @ Rijn IJssel
 • "Robin weet Microsoft Cloud technologie op een begrijpbare manier bedrijfsmatig en sociaal toe te passen. Een aanrader voor wie wat hulp kan gebruiker met het effectief gebruiken van Microsoft Teams, SharePoint Online en de vele andere toepassingen van Office 365."

  Pascal Pater
  Pascal Pater
  Hoofd ICT @ Gerrit Rietveld Academie
 • "Bij Simac was ik bezig om voor mijn klanten een nieuw werkplekconcept te bedenken. Ik miste nog een specifiek component dat alles samen zou brengen. En toen was daar Robin met Synigo Pulse. Als mede-oprichter van Synigo en ontwikkelaar van deze oplossing bracht hij iets speciaals dat geen andere partij leverde, met ook nog de nodige aandacht voor de adoptie bij de eindgebruiker. Ik heb de samenwerking met Robin altijd als heel prettig ervaren."

  Roderick Derks
  Roderick Derks
  Digital Strategy & Execution Architect @ Synrgize
 • "De benadering van Robin was gedegen, voorbereid en vooral doeltreffend. Hij laat niks aan het toeval over en komt overal op terug. Dat maakt dat je je gehoord voelt. Robin is steeds op zoek naar de vraag achter de vraag zodat hij naast oplossend vermogen ook een helikopter view laat zien. Door zijn enthousiasme in zijn manier van uitleggen wordt je snel meegenomen in zijn vakgebied. Ik kijk heel tevreden terug op het eindproduct dat tot stand is gebracht en waar elke dag minstens 15.000 studenten en medewerkers hun weg weten te vinden als werkomgeving bij ROC Friese Poort."

  Jerôme Tehupeiory
  Jerôme Tehupeiory
  Functioneel beheerder @ ROC Friese Poort